Разказ на Стоян Нешев и оператора Димитър Василев

Какво е общото между австралиеца Джок Полфрийман и престъпната група „Наглите“? И при двата случая, предизвикали широк обществен отзвук, осъдените за престъпленията излизат предсрочно от затвора. Тази седмица в „Темата на NOVA” журналистът Стоян Нешев и операторът Димитър Василев обръщат поглед към условното предсрочно освобождаване и как то се отразява на жертвите и обвинените в престъплението.

„Темата на NOVA“: Ничии деца

„Може би са се променили. Аз не мисля, че са станали по-добри, но който вярва, ги е пуснал. Бил съм сигурен, че ще излязат, но не съм вярвал, че ще съм тук, за да го чуя и видя“, споделя отвлеченият и измъчван от „Наглите“ в продължение на 14 дни бизнесмен Киро Киров.

Трудно постижим остава балансът между страданието от престъплението и правата на извършителите. Съдебните решения рядко удовлетворяват и двете страни, а статистиката сочи, че само за последната година 654-ма човека са напуснали предсрочно пределите на затвора.

Цялото предаване гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК