Това сочи информация от източници на NOVA

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил вчера следобед доклада по случая, станал по-известен като „Барселонагейт”, на главния прокурор Иван Гешев. Това сочи информация от източници на NOVA.

„БАРСЕЛОНАГЕЙТ”: Доклад от испанските власти е получен в МВР (ОБЗОР)

В понеделник стана ясно, че испанските власти проверяват информация за недекларирани милиони от български политици. Това сочи докладът, получен от МВР на 2 февруари. В 22 страници испанските власти говорят за български публични личности, описани са и различни транзакции.

Борисов: Нямам къща в Барселона, не съм имал, няма и да имам (ВИДЕО)

Става дума за скандала, известен у нас като „къщата в Барселона”. Испанските власти допускат, че сумата от 5-те милиона евро, с които тя е била закупена от българи, може да е свързана „с недекларирани средства от висши служители на българското правителство”, „включително тогавашният премиер Бойко Борисов”, се твърди в документите.

Специализираната прокуратура вече води разследване по аферата „Барселонагейт”. По него е разпитан бившият премиер Бойко Борисов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.