Другите 5% са искани заради инфлацията

"Проблемът е закона за бюджета и липсата в него на каквото и да е увеличение на заплатите на служителите в МВР.  Вече втора година изоставаме с 15% от колеги в други структури на сигурност. Другите 5% са искани заради инфлацията. Министър-председателят направи нещо нормално - извика ни на преговори, а през това време протестите ще продължават. МВР се нуждае от всеобхватна реформа, за това сме на едно мнение". Това заяви за "Офанзива" Валентин Попов, председател на Синдиката на МВР.

Според него ще се види какви средства ще са нужни и за униформено облекло. "Надяваме се да не говорим за 510-520 лева за полицейско яке, а ако цените са високи, поне да става дума и за качество", уточни Попов. 

Пожарникари и полицаи от цялата страна на протест в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той коментира и казуса с полицаите на протеста на "Възраждане"."Беше направена една крачка повече от необходимото, в желанието да се покаже, че полицията не смята да използва сериозна сила. В някои случаи това може да бъде приветствано, в други не съм съвсем сигурен", каза Попов.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.