Няма да има пълномащабна операция, освен ако Украйна не тръгне да освобождава Донецк и Луганск, смята журналистът

"Всичко започва от края на Студената война, откакто Русия беше изтласкана от топлите морета. След епохата Путин, страната си е върнала 1/3 от Черно море. Стратегически за Русия "поясът на спасението" е с Крим да има връзка по суша". Това обясни журналистът от "Телеграф" Емил Спахийски  в "Твоят ден".

По думите му през 2008 г. Косово обяви независимост, а САЩ ги призна, въпреки предупрежденията на Русия. "Шестдневната война започна няколко месеца по-късно в Грузия. Тогава пък Русия подпомогна самообявилите се републики Южна Осетия и Абхазия. В момента по-същия начин има руски миротворци в Украйна", отбеляза той. И допълни, че на границата на Луганск и останалите територии има село, наречено "Щастие", а то е метафора на всекидневните обстрели. Журналистът е категоричен, че НАТО няма да влезе в конфликт с Русия.

Байдън: Ако Русия продължи, ще наложим още санкции (ВИДЕО)

"Говорим за имперски интереси, не тези на обикновените хора. Няма да има пълномащабна операция, освен ако Украйна не тръгне да освобождава Донецк и Луганск, но това означава пълен срив на държавата. Русия вече има толкова санкции, че да им наложат повече, не е нищо особено за тях", посочи Спахийски. Според него става дума за игра на нерви. А Западът няма да се откаже от руския газ.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА РУСИЯ - УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.