Междувременно делегациите на Русия и Украйна започнаха преговори

Десетки хора са били убити при масирана бомбардировка в Харков в понеделник, съобщава Министерството на вътрешните работи на Украйна, цитирано от Sky News. Новината идва часове след началото на преговорите на официалните делегации от Москва и Киев, които се срещнаха на украинско-беларуската граница.

Съветникът от вътрешното ведомство Антон Геращенко написа във Facebook, че при атаките има и стотици ранени, съобщава Ройтерс.

Започнаха преговорите между Украйна и Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ожесточените сражения в петия ден от началото на руската инвазия не стихват. През цялата изминала нощ Русия е имало сблъсци между двете страни, докато руската армия се опитва да се доближи до Киев.

Нови сателитни снимки, направени в неделя, показаха, че сухопътните сили на Москва се приближават към столицата. Военният кордон включва стотици превозни средства, които се насочват североизточно от украинския град Иванков и се движат в посока Киев.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.