За нея се грижи нейна сънародничка

Бременна в деветия месец жена от Украйна пристигна в Пловдив. Настанена е в семейство, което е решило да й даде подслон. В пловдивска болница за нея ще се грижи украинска лекарка, дошла в България преди години.

Откриваме Наташа минути преди да й направят първия медицински преглед, след като е напуснала украинската столица Киев. Бременната в деветия месец жена е успяла да напусне Украйна във тория ден от войната. Не била сигурна къде ще започне раждането.

 „Първото, което искам, е да ми се роди здраво и щастливо дете, защото докато пътувах насам, гледах видеа как мога да родя във всякакви условия, дори на полето. Сега искам най-много да родя здраво и щастливо бебе“, споделя Наташа.

Лекуващият лекар на Наташа в Пловдив също е украинка. Живее у нас вече 11 години и е готова да помага безвъзмездно на своите сънародници.

Бебе проплака в метрото в Киев на фона на бомбардировките (СНИМКИ)

„Жената е в 36-ъа гестациона седмица. По време на прегледа беше в добро общо състояние. Плодът се развива добре и сме в очакване раждането да започне”, обясни д-р Любов Станева.

В Пловдив Наташа е подслонена в дома на Пламен Кабаков.

„След като започнахме организация за помагане на хората, които бягат от войната, се започнах с една организация, откъдето се появи информацията за Наташа и необходимостта от помощ”, обясни той.

 „Сърцето ми плаче за всеки един човек, който е останал в Украйна, но ние вярваме, че от нашата държава ще започне нова световна история”, казва бъдещата майка.

 В Пловдив младата майка съвсем скоро ще роди своята дъщеря.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.