Вълна на солидарност с украинския народ заля целия свят

Британският премиер стартира днес серия от срещу с международни лидери, а основната тема на разговори ще бъде кризата в Украйна. Първи на среща с премиера ще бъдат канадския и нидерландския министър-председател. Джонсън ще ги запознае с плана си да бъде създадена международна хуманитарна коалиция, която да помага на украинския народ. Това изключва предприемането на всякакви военни действия. На срещите се очаква да бъде предложено да се върви и към по-сериозни икономически санкции.

Към момента Великобритания е наложила санкции едва на 13 руски олигарски свързани с Кремъл, докато САЩ и ЕС на 96.

На около 90 места във Великобритания се проведоха и демонстрации в подкрепа на украинския народ и срещу военните действия.

Такива имаше и в редица френски градове, сред които Париж и Ница. Протест против войната имаше и в Индия.

Макрон: Москва и Киев работят за обезопасяване на украинските ядрени съоръжения

На протестите във Франция не се събират само украинци, но хора от различни националности, както и руснаци, срамуващи се от действията на Русия.

Междувременно все повече европейци откликват на апела на Володимир Зеленски, който обяви, че сформира международен легион. В него могат да се включват всички мъже от различни краища на света и да помагат на Украйна.

Повече вижте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.