Общо 12 000 от тях са били завърнали се украинци

Според украинските военни през последните няколко дни около 14 500 души са влезли в Украйна, за да се присъединят към армията и да действат в отговор на нахлуването на руската армия, съобщи ДПА.

Общо 12 000 от тях са били завърнали се украинци, които искали да се включат в усилията за национална отбрана, твърди армията. Освен това Киев очаква многобройни чужденци да се запишат като доброволци, за да формират международен легион.

В изявлението генералният щаб на Украйна твърди, че руските сили са загубили повече от 12 000 войници от началото на войната на 24 февруари.

Спряха електрозахранването в атомната централа в Чернобил

Преди няколко дни Москва говореше за малко под 500 убити войници, но оттогава не е давала по-нови данни. Киев досега не е предоставил никакви данни за загубите в собствените си редици. Вчера донецките сепаратисти съобщиха за 47 загинали от тяхна страна.

По данни на украинската армия са унищожени или повредени 49 руски самолета, 81 хеликоптера и около 317 танка, но данните не могат да бъдат проверени през независим източник на информация, посочва ДПА.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Източник: БТА