Руският външен министър: Специалната военна операция ще продължи

Няма напредък по отношение прекратяването на огъня в Украйна. Това обяви украинският външен министър Дмитро Кулеба след среща с руския си колега Сергей Лавров в Турция. 

Кулеба добави, че е готов да се срещне отново с Лавров, ако има изгледи да се проведе „съществена дискусия”. Актуалната му информация след разговорите от днес обаче не била положителна.

Лавров: Специалната военна операция ще продължи

Украинският външен министър обясни, че по време на срещата им Лавров е подчертал, че Русия ще продължи агресията си, докато Украйна не изпълни исканията им. Кулеба посочи, че „не му е било лесно” да слуша руския си колега по време на срещата.

Снимка: БГНЕС

Първият дипломат на Украйна коментира, че най-големият проблем, пред който е изправена страната му, е положението в обсадения пристанищен град Мариупол, подложен на интензивен обстрел и разрушения от руските сили.

В отговор на въпрос на Би Би Си дали е възможно прекратяване на огъня, Лавров заяви, че „специалната военна операция” ще продължи. „Ние не сме нападали Украйна”, обясни той и добави, че Русия е била заплашена и е трябвало да защити регионите Донецк и Луганск, които смята за независими от Украйна.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.