Те включват усилия за прекратяване на търговския статут на Москва на най- облагодетелствана нация

Успоредно със засилването на руските удари по градовете в Украйна, Съединените щати и Европейският съюз и съюзниците им налагат нови санкции на Москва. Те включват усилия за прекратяване на търговския статут на Москва на най- облагодетелствана нация, подготовка за налагане на наказателни мита върху руски стоки и поставяне на Русия наравно със Северна Корея или Иран.

САЩ наложиха още санкции срещу Русия

Забранява се вносът в Съединените щати на луксозни стоки, включително водка и хайвер. Като първа стъпка Европейският съюз ще забрани вноса на стоки от металургичния сектор, включително желязо и стомана от Русия.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че Евросъюзът работи за спиране на правата на Русия във водещи световни институции, включително Международния валутен фонд и Световната банка.

ДЕН 17 ОТ ВОЙНАТА: Руските части затягат обръча около Киев (ВИДЕО)

„Предприемаме четвърти пакет от мерки за по-нататъшна изолация на Русия и източване на ресурсите, които тя използва за финансиране на тази варварска война. Първо, ще отнемем на Русия статута на най-облагодетелствана нация на нашите пазари. Това ще премахне важни предимства, които Русия има като член на Световната търговска организация. Руските компании вече няма да получават привилегировано третиране в нашите икономики”, заяви тя

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.