По думите му се наблюдава необяснено увеличение на цените

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев с коментар за цените на олиото в страната и опашките пред хранителните вериги. По думите му се наблюдава необяснено увеличение в няколко търговски обекта.

Мъж почина, докато чака на опашка за олио

„Това, което виждаме, е необяснено увеличение на цените в няколко търговски обекта от няколко контрагента. Имаме слънчогледово семе за четири години напред количеството олио, което държавата потребява”, обяви той.

Колко струва олиото във Франция, Италия и Англия

На въпрос защо министърът на икономиката Корнелия Нинова заговори за спиране на износа на олио, вицепремиерът отговори: „Това, че го имаме в момента, не означава, че то няма да бъде изнесено в доста кратки срокове”, допълни той и уточни, че към момента износът не е спрян.

Василев посочи, че силно се надява да е нямало политика в опашките за олио в събота, но допълни: „Имайки предвид медийното отразяване и разпространяване по Facebook, най-вероятно е имало”, подчерта вицепремиерът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.