Коментар на Стойчо Стойчев и Слави Ангелов

Какви са причините за ареста на бившия премиер коментираха в студиото на „Здравей, България” политологът доц. Стойчо Стойчев и политическият анализатор Слави Василев.

„Информацията е много оскъдна и човек каквото и да каже в такава ситуация, трябва внимателно да си мери думите, защото не е хубаво да се налива масло в огъня. В крайна сметка обществото очакваше от много време правораздавателните органи да предприемат някакви действия по сигналите и информацията, която през годините излизаше спрямо Бойко Борисов – пачките, кюлчетата”, каза Ангелов. По думите му ситуацията е безпрецедентна.

„Да видим бившият премиер задържан, наведен в една малка кола, без да има думата, е тотална трансформация на това, което сме свикнали да виждаме. Едва ли МВР ще си позволи подобна акция, без да има основание да я направи”, смята политическият анализатор.

Задържаха Бойко Борисов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стойчо Стойчев обясни, че Министерството на вътрешните работи трябва да има наистина сериозни аргументи за ареста.

„Очаквам днес да се чуят много солидни аргументи защо МВР постъпва по този начин в условията на пълна неосведоменост на правораздавателната система – нито съда, нито прокуратурата са уведомени. Без тяхното разрешение не може да се предприемат никакви действия от тук насетне. Когато арестуваш лидера на политическата опозиция в парламента, трябва да имаш сериозни основания да го направиш. Хипотезите биха ни вкарали в ситуация, в която отново всеки гражданин да се съмнява дали властта ползва закона за свое усмотрение”, каза той.

Според него  министър-председателят трябва да излезе и да обясни защо този арест става сега и по какви обвинения. И допълни, че е много възможно да има бумерангов ефект, ако МВР не си е свършило работата и това се окаже PR акция.

Целия разговор гледайте във видеата.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.