Това потвърдиха от МВР за NOVA

Задържани са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, медийният му съветник Севдалина Арнаудова и ексминистърът на финансите Владислав Горанов. Мащабната акция на МВР е по разследване на Европейската прокуратура, потвърдиха за NOVA от силовото ведомство. 

СНИМКИ ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ВИЖТЕ ТУК

Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси. От МВР посочиха, че "акцията е по неотложност", което означава, че прокуратуата не е била уведомена за нея. 

Бойко Борисов е бил изведен от дома си в Банкя и отведен в ГДНП, съобщи адвокатът на бившия премиер Менко Менков. „Борисов не знае за какво е задържан. Претърсен е домът на Севдалина Арнаудова, вероятно и тя ще бъде задържана”, посочи той.

"Борисов не е обвинен, извършено е претърсване по неотложност, без разрешението на съда. Ще бъде задържан за срок от 24 часа. Производството е от 17 март и не ми казват за какво е. Никакви документи, освен протоколът за претърсване. Не са иззети никакви вещи от дома му и от него лично", подчерта адвокатът.

Координаторът на ГЕРБ Никола Николов каза за NOVA, че Борисов не е задържан, а се извършва само проверка в дома му. Николов не скри възмущението си от това, че "ПР-ът на МВР звъни на медиите и казва, че някой е задържан, още преди да е задържан".

Малко след публикуването на новината за задържанията в сайта на МВР, тя бе изтрита от там, предаде БГНЕС.

По информация от разследването в дома на Арнаудова е открит джип, който се води собственост на фирмата "Аркад". Тя строи газопровода "Турски поток" през България.

Екипът на NOVA успя да се свърже с Менда Стоянова. Тя заяви, че не е задържана, никой не я е търсил, нито я е проверявал. Пред дома на Арнаудова има полицейска кола. Владислав Горанов пък не вдига телефона си.

"Няма никой над закона!", написа премиерът Кирил Петков в профила си във Facebook.

 

Говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова потвърди за NOVA новината за текущата акция.

"Статусът на премиера във Facebook изразява позицията, която той заема от първия ден на управлението", коментира Бориславова.

Пост с коментар по казуса пусна и обвиняемият бизнесмен Васил Божков. Той написа, че след негов сигнал и показанията му пред Европейската прокуратура от последния месец, "днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве".

 

 

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.