Коментар на Николай Хаджигенов, Цветанка Андреева и Иван Демерджиев

Как ще продължи разследването срещу Борисов и какви са причините за ареста на бившя премиер коментираха в студиото на „Здравей, България” Николай Хаджигенов, бивш депутат, движение „Ние идваме”, политологът Цветанка Андреева и Иван Демерджиев, бивш министър на правосъдието.

„На този етап може да дадем само политическа интерпретация на случващото се, а не толкова правна и юридическа. Големите въпроси са това репресия ли е или справедливост, активно мероприятие или правосъдие. Тезата е, че тази акция преди всичко може би разсейва от основните политически проблеми, защото България е на прага на 2-3 решаващи дни за бъдещето на Европа. Очевидно се променят балансите на базата на войната в Украйна. Днес и утре ще пристигнат натовски и американски дипломати, които ще искат да застанем до новите млади демокрации”, каза Андреева. 

Задържаха Бойко Борисов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според Хаджигенов по времето на управлението на Борисов е имало репресия. „Тогава всеки може да бъде задържан за всичко. Тогава се виждаше радостта на Борисов и Гешев, преди това и на Цацаров, от извършването на този тип действия. Това е причината поради, която никой от нас не изпитва радост. Целта на правосъдието не е да доставя радост, а справедливост”, поясни той. политологът.

„За мен лично това е едно действие, което полицията извършва в рамките на правомощията си. А дали е спазен стриктно законът, е юридически, а не политически въпрос. Това ще отговори съдът”, заяви  Демерджиев.

Според Хаджигенов по времето на управлението на Борисов е имало репресия. „Тогава всеки може да бъде задържан за всичко. Тогава се виждаше радостта на Борисов и Гешев, преди това и на Цацаров, от извършването на този тип действия. Това е причината поради, която никой от нас не изпитва радост. Целта на правосъдието не е да доставя радост, а справедливост”, поясни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.