Арестите в четвъртък бяха извършени по неотложност и не е имало разрешение на съдия

Очаква се днес Софийският градски съд да разгледа исканията за одобрение по процедурата, свързана с претърсванията в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Арестите в четвъртък вечер бяха извършени от МВР по неотложност и съответно тогава не е имало разрешение на съдия за претърсванията на домовете на тримата.

Акцията, която разтресе държавата (ОБЗОР)

Документите бяха входирани в петък след 16:30 часа, което, според правилата на съда, означава, че ще бъдат разгледани в следващия работен ден.

Снощи в ефира на NOVA темата коментира и началникът на кабинета „Петков” Лена Бориславова. По думите й сега прокуратурата има шанс да влезе в ролята си на държавен обвинител, който защитава интересите на българските граждани, а не на определени политически фигури.

Лена Бориславова: Никой не вярваше, че ще има образувано досъдебно производство

„Прокуратурата изнесе даден кръг данни и обстоятелства, но в същото време много удобно пропусна да отбележи, че има данни, сведения от лицето Божков, за това как Божков си тръгва с пари от бившите управляващи. Не е носил само пури, а и парични средства”, каза Бориславова.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.