„Очаквам да има още арести”, уточни депутатът от ПП

Акцията по задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не е подарък за него. Видя се, че има работещи институции от страна на изпълнителната власт. Трябва обаче да си дадем ясна сметка - всъщност живеем в завладяна държава - на Борисов, Гешев и Цацаров. Това коментира в студиото на „Здравей, България” депутатът от „Продължаваме Промяната” Настимир Ананиев.

„Показно ни беше показано, че ние все още живеем в държавата на Гешев. Затова и една от нашите конкретни цели е свързана със съдебната реформа. Тази седмица в зала влиза закриването на специализираните съд и прокуратура”, добави той. По думите му има „страшно много” случаи в прокуратурата, които се държат на трупчета и не се прави нищо по тях.

СГС ще гледа исканията за претърсване домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов

За пример Ананиев даде доклада на АДФИ, показващ злоупотреби за 556 млн. лв. „Има свидетел, който прокуратурата отказва да разпита. Прокуратурата не желае този свидетел да бъде разпитан - защо? Защото това е прокуратурата на Борисов”, допълни депутатът и уточни, че има много хора, които са злоупотребявали с публичен ресурс и са били част от корупционни схеми.

Случилото се в петък показало, че трябва да се търси съдебен контрол върху прокурори, които отказват да си свършат работата. „Има страшно много примери за хора, които за много по-малко, са задържани не само за 72 часа, а с месеци. Вижда се двоен стандарт или никаква липса на стандарт, когато се говори за Борисов и най-близкия му кръг”, каза още депутатът.

Политолози с коментар на ареста на Борисов, Арнаудова и Горанов

Ананиев уточни, че проблемът в момента е, че когато се търси справедливост има процес, в който по закон участва прокуратурата. „Очаквам МВР да си върши работата, очаквам да има още арести. Те пак ще стигнат до прокуратурата. Всеки има възможност да заработи по закон и в името на българското общество - те избраха да не го правят. Но това не значи, че МВР няма да си върши работата”, категоричен е той.

Депутатът направи коментар за протеста на ГЕРБ след задържането на Борисов: „Много рехава работа. Там бяха изкарани хора от общините, бяха докарани автобуси от Костинброд. Това са хора, които са организирани, на които им казват: „Отивай там, иначе ще си загубиш работата”, посочи Ананиев.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.