Делото се поема от съдия Вера Чочкова

Съдия Тони Гетов, на когото на случаен принцип бяха разпределени исканията за одобрение за претърсване и изземване, свързани със задържаните в четвъртък вечерта политически фигури, си направи отвод. Мотивите му за това са, че с присъда от 29 май 2014 г. съдията е бил председател на съдебния състав, произнесъл осъдителна присъда срещу Цветан Цветанов (тогава зам.-председател на ГЕРБ).

Задържаха Бойко Борисов (ВИДЕО+СНИМКИ)

„След произнасяне на присъдата, както Бойко Борисов, така и редица други ръководни дейци на ГЕРБ, твърдяха в медиите неистини, свързани персонално с мен и членовете на моето семейство”, пише в разпореждането съдия Гетов.

Той посочва още, че според разпоредбата не може да се произнесе съдия, ако поради някакви обстоятелства може да се счита за предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото.

МВР пак внесе материалите за повдигане на обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова

Така делото се поема от съдия Вера Чочкова. Ако съдът не одобри претърсванията, това означава, че нищо не може да бъде ползвано за доказателства в бъдещ съдебен процес.

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.