Във вторник трупът на новороденото беше намерен в Димитровград

Продължава разследването за изхвърленото в контейнер за боклук мъртво бебе. Трупът на новороденото беше открит в Димитровград. По случая е задържана 21-годишната майка на детето, която заявила пред разследващите, че го е изхвърлила, защото се родило мъртво. Охранителни камери в района са заснели действията й.

„Сменях се с колегата и видях, че двама бъркат с ръкавици в барела. Жената вървеше бавно, хвърли чантата и си тръгна”, разказа Димчо Делев, представител на фитнес залата, чиито камери са заснели случилото се. 

Намериха мъртво бебе в контейнер за боклук в Димитровград

Сигналът за случая е подаден от жена, която работи в близък павилион за закуски. 

„Заприлича ми на бебе, не бях много сигурна, но се оказа, че наистина е изхвърлено новородено. Голяма жестокост, не мога да повярвам, че има такива майки”, каза тя.

Жената е задържана малко по-късно, тъй като предишната вечер мъжът, с когото живеела, подал сигнал, че се е заключила в банята. На пристигналите униформени обаче обяснила, че всичко е наред.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.