Задържана е майката на детето

Труп на новородено бебе беше открит в контейнер за смет в Димитровград. По случая е задържана 21-годишна жена, която признала пред разследващите, че е изхвърлила бебето, като заявила, че то се родило мъртво.

В центъра на Димитровград на метри от детска площадка днес всички са възмутени от страшната находка в контейнерите за смет. Сигналът е подаден от жена, която работи в близък павилион за закуски.

Деяна Тенчева отишла да изхвърли боклука от павилиона за пици, в който работи малко преди 3 следобед вчера. „Заприлича ми на бебе, не бях много сигурна, но се оказа, че наистина е изхвърлено новородено”, каза тя.

Ден по-късно не може да си обясни подобно действие. „Това е жестокост, голяма жестокост. Не мога да повярвам, че има такива майки, такива жени”, добавя Тенчева.

Майката е задържана малко по-късно, тъй като предишната вечер мъжът, с когото живеела, подал сигнал, че се е заключила в банята. На пристигналите униформени обаче обяснила, че всичко е наред. „Предстои назначаване на множество експертизи, които ще ни дадат отговори на много въпроси, в това число дали става въпрос за новородено, дали за плод. В такъв случай не би имало налице престъплението, за което е образувано производсвото”, заяви Лилия Торньова - прокурор РП Хасково.

Жената има още 2 деца - близнаци на 2 години и половина, които са при социалните. Издирва се мъжът, с когото е живеела.

Експертизите трябва да установят дали версията на майката за мъртвородено бебе отговаря на истината. В такъв случай тя няма да бъде подведена под отговорност. Иначе обвинението за причиняване на смърт на новородено предвижда до 3 години затвор.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.