Те взривиха и няколко бомбички

Бесни фенове на Нигерия изразиха бурно неводолството си, след като националният отбор по футбол не успя да се класира за Мондиал 2022, пише gong.bg. Тимът направи 1:1 у дома срещу Гана и след 0:0 в първия мач отпадна в последния етап на квалификациите в Африка.

Запалянковците не издържаха и нахлуха на терена, гонейки собствените си футболисти. Те взривиха няколко бомбички и започнаха да чупят стадиона.

Нигерия не успя да се класира на Световно първенство за първи път от 16 години насам. Феновете на „супер орлите” са имали сблъсъци с полицията и извън съоръжението.

Очаква се Нигерия да получи сериозно наказания за поведението на запалянковците.

В следствие на размириците след мача загина доктор. Замбиецът доктор Джоузеф Кабунго изпълнявал своите задължения до терена като допинг лекар. Той опитал да помогне на пострадалите, но бил нападнат. След това лекарят бил закаран в болница, но там издъхнал.

"Футболната асоциация на Замбия се присъединява към останалата част от футболното семейство в траура за покойния д-р Джоузеф Кабунго. Д-р Кабунго беше на служба в Абуджа за реванша от последния квалификационен мач между Нигерия и Гана, който завърши 1:1", се казва в изявление на футболната асоциация на Замбия.

В момента в родината на лекаря очакват официално становище за смъртта му.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.