В районното са извикани още 15 симпатизанти на партията

Ново напрежение  между ГЕРБ и МВР. Областният лидер на партията в Пловдив и кмет на Стамболийски беше извикан за разпит в  полицията. Според него това е продължение на ареста на Бойко Борисов. Георги Мараджиев твърди, че сега продължавали полицейските действия в различни общини и градове на България с цел “да обезсилят партията“.

Разпитът на Георги Мараджиев във Второ полицейско управление в Пловдив продължи два часа и половина. В районното са извикани още 15 симпатизанти на партията.

Борисов: Призован съм на разпит в прокуратурата

 „След ареста на господин Борисов преди няколко дни, вие много добре знаете какво се случи, това нещо се повтаря по населени места на терен. Идеята е отстраняване на такива кметове, на областни координатори на ГЕРБ, обезсилване на политическата партия. Всички знаете, че явно предстоят предсрочни избори и по този начин да бъде обезглавена партия ГЕРБ”, каза лидерът на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев.

Той е извикан за разпит по сигнал, че на  изборите миналата есен опитал да осуети акция на Икономическа полиция за купуване на гласове в магазин в пловдивското Ново село. Самият Мараджиев отрича да е пречил на униформените. Твърди, че хората спонтанно се събрали, за да защитят собственика на търговския обект.

Ескалация на напрежението между властите у нас след ареста на Бойко Борисов (ОБЗОР)

„Да се страхувам от арести? Че той Борисов не се страхува от арести, аз за какво да се страхувам? Страхувам се от нещо друго. Страхувам се от това, че по някакъв начин всички тези събития, които стават, водят към една полицейщина, към една полицейска държава”, категоричен беше пловдивският лидер на ГЕРБ.

Срещу Мараджиев няма повдигнато обвинение. Това съобщиха за NOVA от МВР. В писмена позиция допълниха, че разпитът е по започнала проверка на Районната прокуратура. Мараджиев бил извикан в качеството му на гражданин, за да му бъде снето обяснение, а не в ролята на политическо лице.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.