Шестима от ранените остават за лечение в болницата в Бургас

Четирима мигранти и двама военни остават в болница след вчерашната катастрофа край Резово. При нея загинаха двама души. Прокуратурата работи по няколко версии за причините. Те са евентуално виновно поведение на шофьора, техническа неизправност на автомобила и евентуално агресивно поведение от страна на афганистанските граждани.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според началника на отбраната Емил Ефтимов камионът е бил с достатъчно капацитет, а шофьорите с богат опит.

„Може да се поберат до 30-35 души. Камионът е технически изправен”, обясни той.

Военен камион с мигранти катастрофира, има жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

9 пострадали са настанени в лечебни заведения, част от тях в Университетската болница в Бургас.

„И двамата български граждани са хоспитализирани в неврохирургия с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош”, коментира д-р Светослав Тодоров, зам-директор на УМБАЛ-Бургас.

Местните казват, че пътят, по който е минал камионът, е в изключително лошо състояние. А кметът на Малко Търново наблюдава,че със стопляне на времето мигрантският натиск се е увеличил. Междувременно е излязъл и резултатът от алкохолната проба на шофьора. Тя е отрицателна.

Продължават следствените действия, а по обяд на терен дойде и тежка военна техника. Ще бъдат назначени и съдебно-медицинска и автотехническа експертиза. Започват и разпити на свидетелите на случилото се.

 

 

 

 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.