Йордан Терзийски

„Ние искаме всеки, който си е свършил работата, да бъде възнаграден за това, но и да сме сигурни, че всеки един лев е отишъл на правилното място. Искаме да защитим държавния интерес”. Така Йордан Терзийски коментира отлагането на проекта на решение за решаване на проблема с Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ), което вчера скара депутати от управляващата коалиция. Зам.-председателят на комисията по регионално развитие и депутат от „Продължаваме промяната” е един от вносителите на решението, свързано със средствата на Агенцията за пътна инфраструктура. Той обясни, че решението тепърва трябва да мине през правна и финансова комисия в НС.

Проблемите в АПИ пак отпаднаха от дневния ред на НС, ИТН напуснаха залата

На въпроса дали Любомир Каримански е бил офериран да бъде българският представител в Световната банка с цел да се откаже от борбата за гуверньор на БНБ, депутатът от ПП отговори така: „Битката за гуверньор на БНБ е демократичен процес, в който ние трябва да изберем по-добрия кандидат с по-добра програма”.

„Това е коалиция, коментират се много неща. Излишно е да вкарваме в дебата SMS-и и предложения”, допълни той.

„Това не е краят на пътуването. Това е началото. Очаква ни много добра работа. Комисията винаги е готова да ви подкрепя”. С тези думи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде зелена светлина на българския План за възстановяване и устойчивост.

„Урсула фон Дер Лайен каза, че това е един от най-зелените планове. Насочен към зелена и дигитална трансформация. Високата оценка на ЕК е достатъчна гаранция, че това е един добър план”, коментира Терзийски.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.