Зеленски заяви, че Русия струпва войски в Донбас

Украйна призова Запада за повече оръжия, за да й помогне да сложи край на обсадата на Мариупол и да отблъсне очакваната руска офанзива на изток. Украинският президент Володимир Зеленски заяви в телевизионно обръщение, че Русия струпва войски в Донбас и се готви за нова атака срещу пристанищния град Мариупол. 

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Русия засилва ударите на изток

Зеленски предупреди, че Русия може да прибегне до химическо оръжие.

„Днес чухме изявление на окупаторите, които потвърждават, че се готвят за нов етап в терора си срещу нас и нашите защитници. Един от говорителите на нашествениците каза, че обмислят използването на химическо оръжие срещу защитниците на Мариупол. Ние го приемаме много сериозно. Искам да напомня на световните лидери, че възможността за използване на химическо оръжие вече беше обсъждана от руските военни. Тогава това означаваше, че реакцията на руската агресия трябваше да бъде по-сурова и по-бърза”, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.

 

Международният редактор на NOVA Любомир Бояджиев коментира последната информация за войната в Украйна в ефира на „Здравей, България".

„Потвърждава се информацията за готвената мащабна руска офанзива на изток. Обстановката в Мариупол остава тежка.  Украинска депутатка обвини руснаците, че са използвали химическо оръжие. Това е непотвърдена информация. САЩ И Великобритания проучват твърденията”, каза международният редактор на NOVA Любомир Бояджиев.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.