Президентът коментира връщането на хартиените бюлетини и стабилността на коалицията

С работата си до момента Специализираното правосъдие не е дало нито един аргумент в своя защита посочи президентът Румен Радев.

“Всички ние сме свидетели на смачкани досъдебни производства, на отказ от досъдебно производство по знакови случаи на преследване на политически, на бизнес неудобни хора, така че там просто няма аргументи за защита”, заяви Радев.

Ясните резултати и решаване на проблемите на българските граждани, ще запази управляващата коалиция стабилна, смята още държавният глава.

„Българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да се обединяват в името на националния интерес и решаване на проблемите на българите”, допълни президентът.

Въпросът дали да се върне хартиената бюлетина, какво предложение дойде преди дни от БСП, трябва да реши Парламентът, обяви държавният глава. Безспорни обаче са резултатите от въвеждането на машинния вот каза още Радев.

Власт и опозиция в сблъсък за спецправосъдието в парламента

„Знаете много добре, защо беше въведено машинното гласуване. Защото България беше шампион в Европа, че дори и в света по процент невалидни  бюлетини, по множество спекулации и съзнателни и несъзнателни в протоколите. Знаете какви опашки бяха, колко се чакаше, на това нещо именно машините сложиха край”, допълни Румен Радев.

Държавният глава е готов и със своята кандидатура за член на СЕМ, но ще я обяви в срока, записан с закона.

 

 

 

Президентът каза, че се работи усилено за прибирането на българските моряци от „Царевна”. Радев препотвърди и позицията за Северна Македония, че ще се спазват всички постигнати до момента договорености, които изразяват нашето национално съгласие и позиция. Той уточни, че вече има кандидатура за член на СЕМ.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.