По думите на премиера той е бил в рамките на закона

Ще обжалваме решението на съда за ареста на Бойко Борисов. Това каза премиерът Кирил Петков. По думите му той е бил в рамките на закона. „Видях, че МВР трябва да плати 300 лв. за това нещо. Ние ще го обжалваме, защото вярваме, че арестът беше в рамките на закона. И сега ще отидем на втора инстанция”, подчерта министър-председателят.

Петков: Няма разцепление в коалицията

Коментар премиерът направи и за поисканата оставка на кабинета от опозицията след съдебното решение: „Аз също, ако бях от тяхна гледна точка, бих се притеснявал. Явно това правителство си е дало като задача, че всички нередности от миналото, трябва да излязат наяве. Ако успеем да направим и съдебната реформа, това вече няма да е само наяве, както досега, ами ще има и законови последици за тези хора”, добави той.

Да се тестват ли за наркотици управляващи и опозиция Петков каза, че е абсолютно „за”. И коментира клипа на министъра на културата Атанас Атанасов, който предизвика множество реакции. „Той привлече вниманието на 4 млн. човека. Вторият клип показа реални резултати, които Атанасов е постигнал”, каза Петков.

Министър-председателят добави, че грешки се случват. „Това е пълна глупост и грешна информация, че се опитаха да го изкарат, че е употребявал алкохол и не знам какво друго. Това абсолютно не е вярно. Факт е, че този човек е вкарал сърце и душа да работи за културата”, обясни той.

Учредяват партия „Продължаваме промяната” (ВИДЕО)

На пътния бранш премиерът посочи, че казва нещо „много важно”: „Ние, като „Продължаваме Промяната”, БСП и „Демократична България” искаме да платим максимално бързо тези 655 млн. Те не могат да бъдат заложници на някакви политически интриги. От друга страна - на българските данъкоплатци искаме да кажем - няма начин ние да харчим едни пари непрозрачно”, поясни Петков.

Във връзка с учредяването на партия „Продължаваме Промяната” той каза, че със сигурност ще имат много кандидати на следващите местни избори. „Хората най-много усещат политиките на ниво местна власт”, уточни министър-председателят.

Позицията за Северна Македония

Петков каза, че институцията, която трябва да даде крайната позиция на страната ни за Северна Македония, е парламентът. И беше категоричен: „Никой няма да може да прокара каквато и да е позиция, която не минава през Народното събрание. Дори да има различия във вижданията, въпреки че имаме коалиционно споразумение, какъвто и подход да има накрая - трябва да бъде одобрен от парламента. Надявам се не само от коалиционните партньори, но и от опозицията”, заяви премиерът. Той посочи, че от негова гледна точка в кабинета няма да има рокади.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.