Това става ясно от писмо, разпространено от синдикалната федерация на служителите в МВР

Близо 300 служители на МВР застанаха зад ръководството на столичната "Пътна полиция". В писмо, разпространено от синдикалната федерация на служителите в МВР, униформените посочват, че през последните осем месеца ръководството на пътната полиция в София показа какво е да си истински ръководител и да мислиш за хората, с които работиш.

Това са първите началници, с които имаме диалог и решаваме заедно проблеми в работата ни. Предприеха се и реални стъпки към подобряване на материалната база в службата -отлагани с години ремонтни дейности, пренебрегвани от предишни ръководства, подмяна на материални ресурси и автопарка, пише в писмото на синдикалистите.

Разкриха схема за незаконно анулиране на фишове и глоби в КАТ

Вчера стана известно, че десет човека от "Пътна полиция" са предложени за наказание, а част от тях и за уволнение.

Радослав Начев от отдел "Пътна полиция" към СДВР обясни пред медиите, че те променяли регистрациите на превозни средства и така - вместо влекач, някои от тях вече били описани като специален автомобил. Установени са близо 200 такива случая, каза Начев и обясни, че по този начин са нанесени щети за застрахователните фирми за над половин милион лева.

Полицаи и надзиратели с ултиматум към властта

Има и случай, при който автобус с над 40 седалки, е пререгистриран като превозно средство с девет места. Два дни след установяването му, превозното средство е заминало за Молдова. Други служители възстановявали коли със заличени регистрации, обявени като тотално неизползваеми.

Преди няколко дни е имало посегателство над дома на началника на отдел "Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА