Това обявиха от синдикалните федерации

Полицаите и служителите в затворите с ултиматум към властта. Ако заплатите им не бъдат увеличени с минимум 25% до края на май, са готови да излязат на национален протест. Това обявиха от синдикалните федерации на съвместна пресконференция.

Полицаи и надзиратели с протестна разпродажба пред Министерството на финансите (СНИМКИ)

Дотогава искат да проведат срещи с всички партии в управляващата коалиция. Полицаите и надзирателите се надяват и на реформа в сектора, с която да се създадат условия за борба с престъпността. На среща вчера между тях и финансовия министър Асен Василев са получили уверение, че пари в бюджета има.

„На този етап първа и единствена точка е увеличението на заплатите, тъй като управляващите към момента се провалят. Толерантността ни се изчерпа”, обяви зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

Протест в центъра на София: Полицаи и надзиратели разпънаха палатков лагер (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Наблюдаваме нарастване на агресията към служителите в затворите и арестите от страна на лишените от свобода. Условията на труд също се нуждаят от подобряване. Сградите на затворите са от стотици години. Правят се ремонти на парче, които не довеждат до търсения от нас ефект”, каза зам.-председателят на ССЗБ Радослав Мартинчев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.