Той обвини руските войски, че "разчистват следите си" и използват мобилни крематориуми за изгаряне на труповете

Съществува голям риск мирните преговори с Москва да приключат под натиска на украинското обществено мнение след непрекъснатите нови данни за зверствата на руските войски. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Великобритания изпраща войници в Източна Европа

Украйна обвинява руските войски в извършване на зверства, станали известни след оттеглянето им от градовете около Киев. Москва твърди, че обвиненията имат за цел да провалят мирните преговори или да служат като претекст за Запада да наложи повече санкции срещу нея.

Новината идва на фона на открития днес нов масов гроб, за който се смята, че има над 900 тела на мирни граждани. В интервю за полски медии Зеленски обвини руските войски, че "разчистват следите си" и използват мобилни крематориуми за изгаряне на труповете.

„Никой не знае колко души са загинали общо“, каза Зеленски без да коментира повече подробности.

Полша достави танкове и бронирани машини на Украйна

Международни прокурори разследват масовите убийства на цивилни в Буча, Бородянка и Ирпин - градове близо до столицата Киев, които седмици наред бяха окупирани от Русия.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС