По думите му таван на цените би било основание за напускане на коалицията

"Напълно е възможно след няколко месеца да имаме управление на правителство на малцинството, подкрепяно от над 120 депутата. Таванът на цените на стоките и услугите, ще вдигнем "червен" флаг, защото ще доведе до дефицити. Би било сериозно основание за излизане от коалицията". Това заяви за "Офанзива" съпредседателят на "Зелено движение" и депутат от "Демократична България" Владислав Панев.  

Според него първият "червен" флаг е Украйна. "Македония може да бъде такъв за други коалиционни партньори. Смятаме, че може да бъде приети, ако изпълни условията. Реформите се случват изключително бавно и мъчително, често има разнопосочни действия. Това е големият проблем на властта", посочи той.  

Панев: Решението за изпращане на оръжия за Украйна няма да разклати коалицията

По думите му утре ще се събира Националният съвет на "Зелено движение" и ще се обсъдят позициите на партията. "Решението за военната помощ за Украйна, ми звучи по-скоро като помощ от Украйна за България, едно голямо нищо. В същото време има рекорден ръст в износа на оръжие. Решенията в коалицията се вземат изключително трудно, защото има различни възгледи. Нормално е да има много мнения", смята Панев.

Относно позициите на Радев той подчерта, че притеснително е, че действията му изолират България от партньорите от ЕС и НАТО. "Притеснен съм от евентуално служебно правителство на Радев. То би било центробежно спрямо двата алианса", прогнозира депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.