При инцидента няма пострадали

Непълнолетни стреляха срещу украински деца, настанени в хотел в Свети Влас. По фасадата на сградата личат следи от пластмасови сачми, а по чудо няма пострадали при инцидента.

Украинки, които от февруари са настанени в хотелския комплекс, изпратиха на NOVA видеоклип, в който се вижда как децата стрелят по хотела.  Две от тях се връщали снощи от разходка с бебетата си, когато плачещи деца ги посрещнали ,молейки за помощ. Момчета от къщата срещу хотела ги обстрелвали със пластмасови топчета от детска пушка

Майка на едно от децата, което е било уцелено, разказва, че синът й е особено изплашен. По думите на украинките между децата не е имало конфликт, а стрелбата е породена от игра.

На място около 19 часа е пристигнала и полиция, която е била извикана от майка на украинско дете.

"Играчките бяха достатъчно опасни. Те стреляха с такива топчета, каквито държите в ръката си и те попаднаха в ръцете и краката на нашите деца , а това е болезнено. Не дай Боже този куршумче да попадне в окото, това ще е просто", заяви Юлия Оленик.

Сред уцелените  с топчетата по време на играта са двете момчета на Евгения- на 5 и 9 години.

"Започнали са да ги обстрелват по време на играта, но нашите деца се уплашиха и започнаха да плачат. Единият е уцелен в ръката, другия в крака. Опитахме се да говорим с родителите им", разказа тя.

Родителите обаче не отворили вратата и на опитите на бежанките за разговор с тях. Затова била повикана полиция.

"Всички жени в момента сме достатъчно изплашени. И много се опитваме да лекуваме децата си. Последствията от това оръжие могат да бъдат сериозни за нас, а и за тях самите и затова извикахме полиция", обясни Юлия Владиченко.

На място до късно снощи имало служители на МВР. Екип на полицията бе на място и по обед. Майката на децата, стреляли с пушката, не пожела да говори с екипа ни.

Украинките твърдят,че нямат конфликт с никой от местните.

"Не, не всички хора са много добри. Даже ние се разхождахме и първите дни всички ни поздравяваха. Всички да добродушни и добронамерени и не мисля, че това е предизвикано от някаква агресия срещу нас", сподели Юлия.
 Потвърждава го и наемателката на баничарницата срещу хотела Цона Соколова. "Няма такова нещо между българчета и украинчета.Досега не сме виждали такова нещо. Но за мен децата не са виновни, играчките са виновни", смята тя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.