Разказва Румяна Попова

По-високите цени на тока, водата и някои основни продукти водят до лишения на част от хората в Северозапада. Как едно средностатическо семейство оцелява след шоковото поскъпване на всичко - разказва Румяна Попова.

Животновъди пред фалит заради високата цена на тока

Марин Борисов скоро е приключил бизнеса, който семейството му е развивало 30 години. Продал е цялото си стадо крави и телета. „Заради тези цени и всичко, което е четворно по-скъпо, продадохме нашите животни, за да се отървем от тях и да не носим на 70 или 80 стотинки мляко, а в момента големите земеделски производители да ни искат по 5 лева за бала сено. Виждаме, че няма как да продължим4, разказва той.

Продал е 30-те крави и телета, въпреки че семейството му започнало да събира стадото с кредити. Дълго правили сметки на бюджета си, но те все излизали на червено.

„Парите се разпределят за храна, за лекарства, за горива, поддръжка на автомобилите, с които си помагаме в изхранването и в бизнеса, поддръжка нали на имотите, заплащане ток, вода и т.н.”, добавя Борисов.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.