Йомов е обвинен в хулиганство и закана за убийство

Бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов - Цецко Йомов, остава за постоянно в ареста.Това реши Софийският районен съд. 

Йомов е обвинен в хулиганство и закана за убийство заради стрелбата на бензиностанция на Околовръстното шосе в София. Обвинението е работно, не е окончателно. Според магистратите той е съпричастен към престъплението и има риск да извърши и друго такова.

Разкриха причината за скандала и стрелбата на бензиностанция в София

До този момент Цецко Йомов не е осъждан, но е считан за “личност със завишена степен на обществена опасност”. 

Екшънът се разигра на 16 май. Според прокуратурата тогава Йомов извадил пистолет, насочил го към мъж и произвел изстрел в левия му крак. След това обвиняемият прострелятл и друг мъж.

След стрелбата на Околовръстното шосе пред съда се изправи само бащата на футболиста Георги Йомов. Той е обвинен за хулиганство и за закана с убийство.

“Хулиганство включва вадене на демонстративно оръжие, прострелване на две лица непосредствено едно след друго, което е било предхождано от заплаха за убийство”, обясни прокурор Мими Куцкова.

Фенове на ЦСКА замеряха играчите с банани и бутилки

Според съда Цецко Йомов е предизвикал страх у много хора, след като извадил пистолета си на оживено място, каквото е бензиностанцията. Адвокатката му обаче твърди, че той е действал при неизбежна отбрана.

“Нито един родител, биейки децата му, няма да остане несъпричастен и ще ги защити без значение по какъв начин”, каза адвокатът Мариана Тодорова. 

Според нея по делото имало данни, че по-малкият син на Йомов бил бит и ритан.

Съдът прие, че на свобода Йомов може да се укрие и извърши престъпление.

Решението на съда може да бъде атакувано пред Софийския градски съд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.