Той призова министъра на енергетиката да разкрие какви са алтернативите на природен газ

"Не трябва да зависим от "Газпром" и да плащаме повече. Наивно е да се връщаме към старите практики и договорки с Москва. Рискуваме да се случи същото и доставките отново да спрат. Купуването на целия азерски газ е най-доброто решение". Това заяви Мартин Димитров, депутат от "Демократична България", в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Според него е редно министърът на енергетиката да разкрие повече за доставката втечнен газ от САЩ, за да успокои обществото. 

Мартин Димитров: Комуникацията в коалицията драматично трябва да се промени

"Трябва да искаме от ЕК да купува природен газ като единен потребител. Трябва да бъде разяснено докъде стигат санкциите и какви са възможностите", посочи Димитров.

Според него строителството на интерконектора с Гърция е напреднало много. "Поискахме дефицитът на БВП да не се увеличава. Нулевото ДДС за хляба е много сложно и се поема риск. Диференцираното ДДС за регулираните цени ще работи - за парното и газа трябва да има такова и то ще свали цените веднага", подчерта той.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.