Правят се опити за изтегляне на луксозните автомобили

Нов опит на Столичната община да премахне незаконното строителство, извършено от собствениците на автокъща в Борисовата градина. Става въпрос за шест метални чадъра и стоманобетонната конструкция под тях. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Опитите започнаха още миналата седмица, но без успех, защото по навесите течеше ток.  Днес а място пристигна и главният архитект на столицата с полиция.  От автокъщата обаче ги посрещнаха само с бележка - че са в отпуск. От вчера.

„Факт е, че не ни осигуряват достъп, всичко беше заключено. Най-вероятно паркираните автомобили са неслучайно така позиционирани. Вследствие, на което пристъпихме към услугите на ключар”, каза Цветан Тодоров, началник, „Оперативна дейност и регистрация на строежи".

На помощ дойде и паяк на центъра за градска мобилност. Преместването на луксозните автомобили започна по обяд, като целта е да бъде освободено пространството под чадърите, които след това да бъдат премахнати.

Без съдействието на собственика, премахването ще бъде поетапно, тъй като колите не са регистрирани и трябва да останат на територията на автокъщата, за да не бъдат откраднати. 

„Рано или късно ще го направим. Трябва собствениците да са наясно защо е нужна тази съпротива, при положение, че има решение на съда. Тук не става въпрос за спор”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

От автокъщата заявиха в писмена позиция, че  настояват навесите да не бъдат разглобявани или повредени, за да ги ползват на друго място. И допълват, че делото по същество все още не е приключило в съда. От Столичната община обаче заявяват, че изпълняват прокурорско разпореждане.   

На място дойде юрист, който се представи за адвокат на собственика на обекта.

„Не мога да давам изявления понеже не съм оторизиран от моя клиент.  Обжалвали сме принудителното изпълнение понеже считаме, че не са спазили процедурата по уведомлението”, заяви Неделин Колеолов.

„Във вчерашния ден сме залепили уведомление, с което им съобщаваме, че ще пристъпим към принудително изпълнение на заповедта”, обясни Цветан Тодоров от Столичната община.

Премахването на чадърите ще продължи поне седмица. 

СЛЕД ГОДИНИ СПОРОВЕ: Премахват автокъща от Борисовата градина

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.