Политологът доц. Иво Инджов от своя страна смята, че ще има рекордно ниска избирателна активност, ако се стигне до предсрочен вот

"Виждаме една силно проблемна връзка в коалицията пред разпад. Трябва да сме наясно, че невинни няма. Когато отношенията не са наред не означава, че единият не става. Всички в парламента, включително опозицията имат принос да се стигне до тук. Говоренето е безобразно". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова.

Според нея големият проблем е, че имаме обилно демонстрирано много инфантилно поведение. "В коалицията не осъзнават каква отговорност са поели. "Защо тези хора не седнат на една маса и да се разберат, а ни правят свидетели на пошли панаири с обвинения. Българите са склонни да повярват и да гласуват за нови партии, които им дават обещания", отбеляза тя.

Камбарев: Караджов поиска средства от Василев за допълнителни разходи на АПИ

Политологът доц. Иво Инджов от своя страна смята, че разкритията на министри на ИТН оставя впечатлението, че те са партия, която се е чувствала неудобно и е ревнувала ПП. "Сега ще се опитат да извадят кирливите ризи на управлението, но тласкат страната към хаос. Мнозинството от българите обаче не желаят избори", посочи той.

За него ще има голяма фрустрация и рекордно ниска избирателна активност, ако се стигне до предсрочен вот. "Взаимните обвинения ще задълбочат фрустрацията, но не считам, че трябва да се отправят еднакви укори към двете страни, защото безотговорното поведение е от страна на ИТН", подчерта Инджов. И допълни, че опозицията също си дава сметка, че предсрочните избори няма да донесат промяна, която да ги облагодетелства.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.