Според него в обществото няма нагласа за избори

Излизането на ИТН от коалицията ще донесе негативи на партията и на самия Слави Трифонов, смята политологът Антоний Тодоров. В ефира на предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът Антоний Тодоров посочи като първи мотив: "Той демонстрира, че е едноличен собственик на неговата партия. Той каза буквално „Аз изтеглям моите министри”.

Криза в коалицията, ИТН напуска кабинета (ОБЗОР)

Според Тодоров такова изявление би трябвало да се предшества от вътрешна дискусия  с ръководните структури в нея. По думите му, ако се е провалила тази коалиция, то незабавно трябва да има избори. 

„Искаме ли обаче избори? В обществото няма такава нагласа. Не виждам таква нагласа и в повечето партии. Дори ГЕРБ, които би трябвало да искат предсрочни избори, са въздържани", посочи политологът.

Опозицията в парламента с реакции след оттеглянето на ИТН (ОБЗОР)

Йорданов: Всички министри на ИТН ще депозират оставките си

Тодоров припомни, че и социологическите проучвания не прогнозират при нови избори да има партия, която да спечели с абсолютно мнозинство. „Каквото и да се случи, отново ще има трудни преговори за коалиция,” подчерта политологът.

Трудният тон и обидите между политиците у нас провокираха коментара му: "Спомняте ли си някога г-н Ахмед Доган да е казвал острота по отношение на някой политик? Той е един истински добър пример, че не бива да затваряш всичките врати".

Още гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.