Певецът е обвинен в причиняване на обща опасност

Съдът в Битоля промени мярката за неотклонение и остави под домашен арест певеца Ламбе Алабаковски, който чака обвинителен акт за запалване на Културния клуб "Иван Михайлов" в Битоля, съобщават македонските медии. Алабаковски е напуснал ареста в Битолския затвор в следобедните часове и е бил отведен в дома си. 

Алабаковски е обвинен в причиняване на обща опасност, след като в събота е излял туба с бензин и го е запалил пред входа на Културния клуб "Иван Михайлов" в Битоля. Според полицията той е направил самопризнания и му беше наложена 8-дневна мярка за неотклонение "Задържане под стража", която днес е била променена след внесена жалба на адвоката му.  

САМО ПО NOVA: Говори адвокатът на Ламбе Алабаковски

Медиите припомнят, че вчера в Битоля се проведе протест с искане за освобождаване на Алабаковски, организиран от опозиционната партия „Левица”. 

„Трябва добре да се анализира дали става дума за акт на един човек или за акт, подбуден от някакъв център, защото не мисля, че този ден е избран случайно”, коментира в интервю за Канал 5 външният министър на Северна Македония Буяр Османи, според когото този ден, в който българският министър на външните работи Теодора Генчовска пристигна в Северна Македония за продължаване на разговорите между двете министерства, не е избран случайно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook. 

Източник: БТА