Той не смята, че трябва да бъдат продължени преговорите с "Газпром"

"В последните месеци няма резултати от борбата в корупцията. От акциите на Рашков няма произлезли осъдителни присъди. Той не успя да направи никаква реформа в МВР". Това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов за "Офанзива". 

Мнението му е, че при промяна в позицията на ИТН може да има подкрепа в зала. "Ако всяко заседание започва с фалстарт, ще бъде една агония. Продуктивността на парламента ще бъде нулева. При тежка политическа конфронтация намирането на мнозинство остава проблем. Коалицията бе създадена на безпринципна основа, няма идеология, няма управленска реформа, нито секторни политики", коментира политикът.

По думите му трябва да се търсят теми, които да обединяват депутатите по важни приоритети за страната. "Ако имахме необходимата газова свързаност, нямаше да сме зависими от преговорите на "Газпром". За 12 години Комотини-Стара Загора не беше изградена. Не смятам, че трябва да бъдат продължени преговорите с "Газпром", категоричен бе той.

Цветанов: Путин търси провокация, за да се стигне до челен сблъсък със САЩ или НАТО

Според него има неразбиране и конфронтация и по въпроса с РС Македония. "Днес за първи път премиерът Петков и външният министър Генчовска присъстват на срещата с Шолц. Това е добър знак и говори за единна позиция", смята той. И допълва, че трябва да се търси обвързано с изпълнение на рамката споразумение между България и РСМ.

"Не смятам, че Петков ще вземе еднолично решение за РСМ. Той ще внесе дебата в парламента", прогнозира Цветанов. И уточни, че има няколко важни неща, които да бъдат решени от НС, като актуализацията на бюджета. "Смятам, че ИТН ще подкрепят бюджета, иначе ще е трудно да се намери мнозинство", отбеляза той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.