По думите му руският президент обрича руския народ на тежка икоомическа криза

Путин търси провокация, за да се стигне до челен сблъсък със САЩ или НАТО. Минското споразумение и меморандума на Будапеща са нарушени. Путин обрича руския народ на тежка икоомическа криза. Той се стреми да неутрализира военния потенциал на Украйна и да смени държавното управление.

ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА В СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Русия е в сериозна външна изолация. "Има много ясни заявки, че Украйна щеше да тръгне по стъпките на Полша, това е неприемливо за режима  на Путин. Той губи електорална и обществена подкрепа", смята той. И допълва, че не трябва да има пропукване в позицията на ЕС.

"През годините Путин овладя много от политическите лидери. Той много умело е прокарал интересите си. САЩ не иска война с Русия", подчерта Цветанов. И коментира, че българската позиция е объркана. 

"Петков трябваше да бъде по-конкретен и ясен. Изразяваше лично мнение, но не и позиция на българското правителство. Радев имаше твърда позиция, трябва да се подкрепи неговата инициатива "Три морета". Приоритет е да защитим националната си сигурност. Трябва да кажем, че сме твърдо с НАТО. Крайната мярка ще е персонални санкции за Путин", отбеляза той. За потенциалната газова криза Цветанов каза, че недостигът не може да се запълни от САЩ или Катар. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.