Преди дни Трифонов обяви, че ИТН напуска коалицията

Тройна, а не четворна е вече коалицията. Междувременно, от всички посоки валят компромати, обвинения в национално предателство, а между тях в страната ни прелитат и самолети, за които никой не знае кого и какво возят. Анализ на политическата седмица в „На фокус” направиха журналистите Полина Паунова и Бойко Станкушев.  

„Най-важното, което според мен Слави Трифонов не каза в днешното интервю, е какво ще се случва от тук нататък, какво правителство биха подкрепили ИТН. Всички разсъждения за Северна Македония и тн. са крайно безинтересни. Очевидно започва търговия, това интервю ми говори това”, каза Паунова.

В неделя лидерът на ИТН говори пред Дарик Радио. Той призна, че най-големият компромис, който партията му е направила в името на запазването на коалицията, е да участват в нея заедно с БСП. Интервюто вижте ТУК.

Трифонов за ПП: Тези хора не стават за управление на държава

Според Станкушев, Трифонов се е опитал да докаже, че изявлението, в което обяви, че ИТН напуска коалицията, не е било грешка.

„Иска да покаже, че това, което е казал е мислил да го каже и не е грешка. Той започна предизборна кампания с тази риторика”, смята той. По думите му „Продължаваме Промяната” са допуснали много грешки.

„Не знам на какво се дължи отливът на хора, които подкрепят ПП, обаче знам какво важно нещо не се случва. Преди една година беше обявено, че е необходима радикална промяна за търсене на отговорност за корупцията. Това правителство управлява от 13 декември до момента и няма подредено действие в тази посока. Управляващите успяха да закрият спецправосъдието и всичко се изчерпа с това. За КПКОНПИ се заговори сега. Търсенето на отговорност остана като намерение”, допълни Паунова.  

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.