Той заяви това след среща с германския си колега Кристиан Линднер

Германия може да изпрати свои митничари на граничния пункт „Капитан Андреево“. Това заяви финансовият министър Асен Василев след среща с германския си колега Кристиан Линднер.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По думите на Василев страната ни, като външна граница на Европейския съюз, трябва да направи граничния контрол възможно най-сигурен, поради което се налагал и трансферът.

По отношение на предстоящата актуализация на бюджета финансовият министър заяви, че вярва в съвестта на депутатите и се надява финансовата рамка на държавата да бъде подкрепена в пленарната зала.

„Силно вярвам, че в българския парламент има достатъчно отговорни депутати, за да се приеме актуализацията на бюджета, която е разумна и работи в полза на българските граждани”, заяви  Асен Василев.

Кристиан Линднер: Поздравяваме България за стабилността на държавните финанси

„Миналата година, знаете, че без ясно изразено мнозинство, с парламент, който беше изчерпал живота си, беше приета актуализация, която помогна и на бизнеса, и на гражданите, и успяха да се увеличат и пенсиите. В момента сме в подобен сценарии, но силно се надявам, че ще се намерят достатъчно разумни депутати, които да се грижат за това, което е най-добро за България”, добави той.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.