В нея участват полицейски сили от ГДНП, ГДЖСОБТ, СДВР и ОДМВР-София

Мащабна полицейска операция се провежда в Самоков. Причината е осуетен опит за проверка на автомобил от служители на РУ Самоков и последвало нападение над двама полицаи в сряда вечерта. Единият от тях е с охлузвания по ръката, а другият - със сцепена устна.

Двама полицаи са нападнати и бити в Самоков

 

 

Около 21:30 ч. полицията спряла кола. Хората в нея отказали да се подчинят на полицейско разпореждане. Възникнало напрежение между полицаите и пътуващите в автомобила, които са от Самоков. По информация на NOVA в колата била открита дрога. Имало размяна на удари и се стигнало до арести.

Малко преди 8 часа тази сутрин в полицейското управление в града влезе директорът на Жандармерията Тодор Гребенаров. Засега няма официална информация за задържани, но тази сутрин екипа на NOVA, който е пред РУ Самоков, видя, че полицията води двама души под конвой.

В операцията участват полицейски сили от ГДНП, ГДЖСОБТ, СДВР и ОДМВР-София.

По-рано се появи информация, че в случая е замесен мъж – Трайчо Василев, известен с прякора Пиже. Той е познат на органите на полицията и прокуратурата. Засега тази информация не се потвърждава.

Пиже – обвинен в хулиганство (ОБЗОР)

През октомври 2015 г. Василев и доведеният му син нападнаха екип на NOVA. Тогава на Пиже беше повдигнато обвинение за хулиганство, а доведеният му син беше обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.