По думите му от ПП биха могли да си партнират с всички в парламента, които поставят своите принципи над лоялността към своите лидери

„На този етап коалиция с ГЕРБ, с лидер Борисов, е невъзможна”. Това заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров.

„Затова и Кирил Петков отбеляза, че ако не бъде подкрепено правителството на вота в сряда, ние ще започнем нова процедура на разговори с всички депутати в парламента, независимо от коя парламентарна група са и за които приоритет са темите, за които говорим – изваждане на България от кризата, избягване от политическа криза и серия от избори, основните приоритети на евроатлантическата ориентация, разширяване на ЕС в посока Западни Балкани и възможно най-бързо приемане на еврото”, добави той.

„Искам да питам Бойко Борисов защо през последните 10 години „Нефтохим” не е реализирал печалби и не е плащал данъци, след като се твърди, че това е една от най-големите схеми за източване на пари. Тази година, въпреки кризата, за първи път „Лукойл Нефтохим" е реализирал печалба и започна да плаща. Къде беше ГЕРБ 12 години и защо не направи нищо, за диверсификацията за доставките, а неговият министър загуби и пътната карта и документацията на „Газпром"?, запита Гюров.

Петков: Радев доста се е объркал за „пазаруването на депутати"

По думите му от „Продължаваме Промяната” биха могли да си партнират в много отношения с всички в парламента, които поставят своите принципи над лоялността към своите лидери.

„Проблемът, който ние виждаме с ГЕРБ и партньорстовто с тях, е разликата между заявки и действия”, отбеляза Андрей Гюров.

Според него от партията ще направят „всичко възможно, за да се избегне нова серия от избори в тази критична за страната ситуация”.

„Нашата основна ориентация в момента е да направим така, че да не се стигне дотам. Първата стъпка е вотът на недоверие. Ние все още вярваме, че в парламента има достатъчно хора с неподкупна съвест, които ще застанат за принципите на това реформаторско управление, което е решило да сложи България на нов път на развитие”, добави председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната”.

„В момента тези, които броят депутати са Борисов и ДПС, с които гласуват заедно. Усеща се нервност. Те трябва да имат 121 човека за вота и може би за това беше това бързане, защото те се притесняват, че все повече депутати ще се обърнат към собствената си съвест и ще видят, че техният ангажимент не е към партийните лидери, а към гражданите на България”, коментира той.

И добави: „Не очакваме тези депутати да са от ИТН. Сигурен съм, че дори във „Възраждане” и ГЕРБ има колеги, които поставят интересите на държавата над тясно партийните интереси”.

Бойко Борисов: Аз бях против да се иска вот на недоверие

Той коментира и думите на Румен Радев, който заяви, че „се пазаруват депутати”.

„Мисля, че в случая президентът е бил подведен от своите съветници. Ние никога не сме пазарували и не сме оферирали постове за хора, които да подкрепят правителството. Това са други приоми на други партии. Ние предлагаме кауза –да бъдат част от екипа, който ще промени България”, категоричен беше Андрей Гюров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.