По думите му 121 души не са достатъчни за стабилно управление

„Омразата и лъжата трябва да напуснат политическото мислене и поведение, за да се нормализират нещата. След това ще се намери изход от политическата криза". Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ДПС Халил Летифов.

По думите му 121 души не са достатъчни за стабилно управление.

„Говорим за съставяне на програма, справяне с тежки кризи, в които очевидно това правителство се провали”, допълни Летифов.

По думите му е очевидно, че седемте партии в парламента са разделени и диалогът е силно нарушен. Мнозинството се самосвали, поясни  Летифов.

„Вече сме в процедурата на въртележката по Конституция, която дава възможност да се намери изход от политическата криза. Видяхме заявка от няколко парламентарно представени групи, които казаха, че ще върнат мандата веднага. От там насетне е ролята на президента с третия мандат и дали някой ще поеме отговорността да търси диалог”, каза още зам.-председателят на ДПС.   

КОНСУЛТАЦИИТЕ: ПП и БСП не отидоха при президента, Радев разговаря с ГЕРБ и ДПС (ОБЗОР)

Той отговори на въпроса какво ще направят от ДПС, ако Румен Радев им даде мандат. „Хипотетично това е възможно. Казахме обаче, че според нашия анализ на практика е невъзможно съставянето на стабилно управление. Провалът се отразява и на бизнеса, и на българските граждани. Всеки ден рушим авторитета на институциите и държавата”, каза още Летифов.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.