Инцидентът става в събота

Състоянието на пострадалия мъж при стрелбата в столичния квартал “Студентски град” се е влошило. Той е в болница. За това разказаха негови съседи.

Припомняме, че инцидентът е станал на детска площадка в София в събота. Причината за него била забележка на майки от блока в близост към други две жени. Последвала саморазправа между техни познати и мъже от блока, която завършила с побой над един от тях и няколко изстрела. Пострадалият Диян Дянков е с травма на главата и множество шевове. 

Жителите на квартала са притеснени за сигурността си. 

Стрелба на детска площадка в София

“Притеснени сме, защото по време на пандемията студентите започнаха да учат онлайн и напуснаха “Студентски град”. Всички тези квартири и общежития бяха напълнени със сводници и проститутки. Има цели блокове. Случва се тормоз над цялото население в “Студентски град”, както и побоища”, разказа един от жителите на квартала.

Кметът на район “Студентски” - София Петър Горанов каза пред NOVA, че не са били получавани сигнали от битов характер. 

“Нашият районен съвет за сигурност не е уведомен за конкретния случай. Основните сигнали, които получаваме, са за лошото състояние на уличната мрежа, както и сигнали за шум от строителн обекти”, поясни Горанов.

През последните месеци има и други подобни случаи на побой над местни, разказват още жителите на квартала. 

В петък е бил нанесен побой над полицай, който е със счупен череп.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.