Проверява се за сключена неизгодна сделка

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова. Разследването е за сключена неизгодна сделка и е започнало преди месец.

Прокуратурата разследва длъжностно лице заради сключен неизгоден договор с ББР

Материалите са получени от Районната прокуратура, която в началото е проверявала договор за правни услуги на Българската банка за развитие, свързан с Бориславова.

„Аз съм абсолютно спокойна. Прокуратурата може да разследва, колкото желае. За мен, по-скоро, това граничи с някаква политическа акция. Аз лично не съм подписвала никакъв договор от името на банката или на кантората. Странно е как водят досъдебно производство срещу конкретно лице, тъй като такова нещо не съществува в нашето наказателно правораздаване от едно известно време. За мен това не е правно обосновано”, коментира Бориславова. 

По-късно от Софийската градска прокуратура обявиха, че е образувано досъдебно производство срещу длъжностно лице заради сключен неизгоден договор между ББР и юридическа кантора. Оттам уточняват, че от 2017 година насам, след поправка в Закона, разследванията не са срещу лица.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.