Това потвърдиха за NOVA от СДВР

Още един задържан по случая с нападението на детска площадка в София. Това потвърдиха за NOVA от СДВР и съобщиха, че един от задържаните по-рано е бил освободен, защото нямал общо със случая.

По-строг контрол и засилено полицейско присъствие в района на студентски град - това поискаха живеещите около Зимния дворец.

Стрелба на детска площадка в София

Припомняме, че мъж беше нападнат в събота, след направена забележка за изхвърлен боклук. Хората твърдят, че след настъпването на COVID пандемията, студентите са напуснали квартирите си, а на тяхно място са се заселили проститутки и сводници. Кметът на района обеща да инициира срещи с полицията, за да може престъпността да се сведе до минимум.

„Притеснени сме, защото по време на пандемията, студентите започнаха да учат онлайн и напуснаха „Студентски град”. Всички тези квартири, които са частни, бяха напълнени със сводници и проститутки. Собствениците дори не знаят кой ползва апартаментите им. Има тормоз на цялото население в „Студентски град” – побоища, знае за два случая”, разказа един от живеещите в района.

 „Трябва да работим  в по-тясна симбиоза с местното полицейско управление и да се упражнява по-строг контрол по Закона за гражданската регистрация, както и с управителните съвети на етажната собственост и управителните съвети на етажната”, заяви Петко Горанов - кмет на район „Студентски”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.