Някои пътниците са транспортирани в болници

Два автобуса на градския транспорт се удариха в София в четвъртък. 11 души, сред които и 7-годишно дете, са леко пострадали, съобщиха за NOVA от СДВР. На място са пристигнали 7 линейки и са транспортирали някои от пострадалите в лечебни заведения. Други са отказали хоспитализация.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Инцидентът е станал на спирка на кръстовището на бул. "Данаил Николаев" и ул. "Бяло море" между автобуси, движещи се по линии 11 и 413. Сигналът е подаден минути преди 11.00 ч.

Близка на загинала при катастрофата в София: Никой не заслужава да си отиде по този начин

Вероятната причина за катастрофата е, че на единия шофьор му е прилошало и не успял да спре навреме. Най-вероятно заради високо кръвно водачът на автобус 413 е изгубил съзнание за момент и се е блъснал в спрелия на спирката номер 11.

 

 

От 11-те пострадали 5-ма души са в "Пирогов", 6-ма са минали през ИСУЛ. Само един е със съмнения за фрактура на ръката. Детето е прегледано и без сериозни наранявания. Шофьорът на автобуса, който се е блъснал в спрелия, също е на преглед в ИСУЛ. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.