Това за заяви депутатът от ГЕРБ-СДС в предаването “Офанзива”

Депутатите от ГЕРБ не са били изненадани от това, че номинираният за премиер Асен Василев върна проучвателния мандат неизпълнен на президента. Това за заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в предаването “Офанзива” по NOVA NEWS. 

“Начинът, по който ПП  се държеше със своите партньори не предполагаше те да седнат и да се разберат около конкретни политическите приоритети. Особено притеснителен беше начинът,  по който ПП се опитаха да отцепват депутати от различни парламентарни групи”, заяви Сачева. 

По думите й депутатите от партия ГЕРБ “винаги сме подавали ръка на ПП по ключови решения”. Като такива тя изтъкна войната в Украйна, казуса с РС Македония и актуализацията на бюджета.

“Бюджетът беше повече бюджет на опозицията, отколкото на правителство”, заяви Сачева. “Благодарение на него ще има помощи за бизнеса, ще има и компенсации и нови мерки за отопление”, допълни тя.

Какво успя да свърши и какво не правителството на Кирил Петков

Депутатът коментира и Плана за възстановяване и устойчивост като каза, че от общо 63 мерки, свързани с него, са изпълнени едва три, а една от тях - благодарние на ГЕРБ. “Приемане на Закона за насърчаване на заетостта е приет благодарение на опозицията”, каза Сачева. 

По-рано в събота лидерът на ГЕРБ апелира от Бургас за закон  за 100% ползване на природен газ, различен ор руския. 

Борисов: Няма да вземем втория мандат, щяхме да подкрепим правителство на ПП

“Днес беше направен този анонс от Бойко Борисов, защото бяха изказани опасения от Кирил Петков, че при едно служебно правителство ще се върнем отново към зависимостта си от руския газ”, обясни Сачева.

Тя заяви, че ГЕРБ ще подкрепи такъв законопроект, ако той бъде предложен от Кирил Петков.

“Ние от години сме работили за диверсификацията на газа у нас и затова продължаваме в тази посока и казахме днес, че ще дадем подкрепа, ако се даде такъв зкаонопроект, който изизква продължавнаето на диверсификацият на газ в България и на прекратяването на зависимостта от руски газ”, каза още Сачева и заяви: “Топката е в полето на Кирил Петков! Нека той внесе такъв законопрокет и ще пролучи нашата подкрепа”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.